Plaatsing van een nieuw grafmonument

Bij Kluijtmans gedenkstenen begrijpen we dat het aanschaffen van een grafmonument een belangrijk en persoonlijk proces is. Met zorg en toewijding staan wij klaar om u hierin te begeleiden, waarbij we samen streven naar een uniek en betekenisvol gedenkteken voor uw dierbare.

Ontwerp en offerte

 Tijdens een persoonlijke afspraak nemen wij uitgebreid de tijd om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken. Grafmonumenten bieden een scala aan keuzes, met diverse steensoorten die elk een eigen stijl en karakter hebben. Door het gebruik van materialen zoals glas en metaal kunnen we eigentijdse ontwerpen creëren. Bij Kluijtmans gedenktsenen luisteren we naar uw wensen en begeleiden we u stap voor stap in het keuzeproces.

Bij het ontwerpen houden we rekening met uw persoonlijke smaak, de gewenste onderhoudsbehoefte, technische eigenschappen, levertijd en constructie, evenals de richtlijnen van de begraafplaats. Ons doel is om een grafmonument te realiseren dat niet alleen esthetisch aansprekend is, maar ook duurzaam is en past bij uw wensen en de omgeving.

Na het bespreken van de mogelijkheden ontvangt u in de meeste gevallen direct een ontwerpschets en een gedetailleerde prijsopgave voor het grafmonument.

Bestelling

Als u tevreden bent over het ontwerp en besluit om het door ons te laten realiseren, sturen wij u een bevestiging en het definitieve ontwerp. In deze fase vragen wij vaak een aanbetaling van 30%. We zorgen ervoor dat de benodigde materialen besteld worden en eventuele vergunning aanvragen worden ingediend. Tijdens het proces houden we u regelmatig op de hoogte van de voortgang en vragen we u om de definitieve tekst voor de gedenksteen door te geven, zodat er geen onnodige vertraging ontstaat bij de oplevering. 

Levering

Voorafgaand aan de oplevering nemen wij contact op met het beheer van de begraafplaats om goedkeuring te verkrijgen voor de dag en het moment van plaatsing. Zodra we groen licht hebben gekregen, informeren wij u per e-mail of telefoon dat we voornemens zijn om het monument te plaatsen. U hoeft hier niet persoonlijk bij aanwezig te zijn. 

Onze stelploeg zorgt ervoor dat eventuele plantjes en decoratie zorgvuldig worden teruggeplaatst na afloop. 

Let op: sommige monumenten hebben nog losse onderdelen en er kan gedurende korte tijd een omvalgevaar zijn. Onze stelploeg zal, indien nodig, de steen markeren met een waarschuwingssticker. 

Na de plaatsing sturen we u een foto, zodat u kunt zien dat het graf van uw dierbare netjes is achtergelaten.

Enkele dagen na de oplevering nemen wij contact met u op om feedback te ontvangen over het geplaatste monument. Als het monument naar uw wens en tevredenheid is opgeleverd, volgt op dat moment de restfactuur.

Garantie en service

 Wij streven ernaar om alleen hoogwaardige materialen te gebruiken die bestand zijn tegen de tand des tijds en de invloeden van weer en wind. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een zorgvuldige plaatsing en afwerking van het monument, zodat het jarenlang zijn esthetische uitstraling behoudt.

Met trots bieden wij u een garantie van 25 jaar op zowel het gebruikte materiaal als de montage. Zo bieden we u niet alleen een prachtig en persoonlijk grafmonument, maar ook de gemoedsrust dat het monument jarenlang zonder problemen kan blijven staan.